首页 > 住宅设计

悉尼阳光复式大宅
-----

悉尼阳光 · 复式大宅

Duplex house

项目地点:河南 郑州

Project Location: Henan Zhengzhou

设计单位:二合永建筑装饰设计

Design Unit: Erheyong

设计日期:2019年3月

Date Of Design: March 2019

悉尼阳光·复式大宅Duplexhouse项目地点:河南郑州ProjectLocation:HenanZhengzhou设计单位:二合永建筑装饰设计DesignUnit:Erheyong设计日期:2019年3月DateOfDesign:March2019

悉尼阳光 · 复式大宅

Duplex house


项目地点:河南 郑州

Project Location: Henan Zhengzhou

设计单位:二合永建筑装饰设计

Design Unit: Erheyong

设计日期:2019年3月

Date Of Design: March 2019


现代主义建筑大师阿尔托曾言:“现代主义的真正生命力,在于将普世的空间美学和技术与地方资源结合起来,以表达出对人性、社会、环境的关怀。”

Modernist master Alto once said:"The real vitality of modernism lies in combining universal space aesthetics and technology with local resources to express concern for humanity, society, and the environment."

悉尼阳光复式大宅

在现实生活中,能够为奔忙不止的都市人,构建一方贴近生活本质、内心向往的居所,是本案的设计初衷。

In real life, it is the original intention of this case to be able to build a residence that is close to the essence of life for the busy urban people.


悉尼阳光复式大宅

设计师用现代简约手法,从造型、配色、装饰上都尽可能从简处理,强调材料本质和细节刻画,塑造生活应有的本真。
Designers use modern minimalist methods to deal with as simple as possible in terms of modeling, color matching, and decoration, emphasizing the essence of materials and details, and shaping the true nature of life.


▼客厅  Living room

悉尼阳光复式大宅

将原有客、卧打通,营造开放式客厅、休闲区。

The original living room and bedroom was opened to create an open living room and leisure area.


▼客厅  Living room

悉尼阳光复式大宅灰色的地砖、地毯和麻质布艺沙发,诉求着舒缓,当居者步入家中,即归于平和宁静。

Gray floor tiles, carpets and linen fabric sofas demanded soothing. When the inhabitants walked into the house, they returned to peace and quiet.

▼客厅、休闲茶区  Living room, leisure tea area

悉尼阳光复式大宅电视背景墙和休闲茶区都是一整墙的收纳柜,柜门隐形拉手处理,视觉上整洁大方。

The TV background wall and the leisure tea area are a full-wall storage cabinet, and the door is handled invisible, which is visually clean and generous. 


▼休闲茶区  leisure tea area

悉尼阳光复式大宅

在入户玄关处,设计师也花了些小心思,嵌进收纳柜里的旋转鞋柜,用起来很方便哦。
At the entrance of the house, the designer also took some care, the rotating shoe cabinet embedded in the storage cabinet is very convenient to use.


▼楼梯  Stairs

悉尼阳光复式大宅


转角楼梯钢质护板的使用兼具实用性与美观性。楼梯下的空间也充分利用起来,在这里置放杂物也不会显得凌乱。

The use of the steel guard board was both practical and beautiful. The space under the stairs is also fully utilized, and the storage of clutter here will not appear messy.


▼餐厅  Dining room

悉尼阳光复式大宅


餐厅空间稍显狭隘,卡座的设置可使空间得到更高效的利用。

The restaurant space is slightly narrow, and the setting of the deck can make more efficient use of space. 


▼餐厅  Dining room


悉尼阳光复式大宅周边收纳柜同样为居室增加了收纳空间,同时,蒸、烤箱嵌入柜体,西厨需求也得到满足。

Peripheral storage cabinets also increase the storage space in the house. At the same time, steaming and ovens are embedded in the cabinet, and the need for western food are also met.


▼卧室  Bedroom


悉尼阳光复式大宅悉尼阳光复式大宅卧室给人的感觉就是淡雅宁静,新中式配色及圆形挂画也是别有一番韵味。

The bedroom feels elegant and peaceful, and the new Chinese color scheme and circular paintings also have a unique charm.


▼卧室  Bedroom

悉尼阳光复式大宅

设计改变生活,本质是为了拉近功能空间与居者的距离,如此,空间才能更贴近生活本质,设计也才有了意义。
Design changes life. The essence is to shorten the distance between the functional space and the occupants. In this way, the space can be closer to the essence of life and the design has meaning.


图纸呈现  Drawing presentation

▼效果图  Effect map


悉尼阳光复式大宅开放式客厅、休闲区,让这里多一些舒适、欢聚。

The open living room and leisure area make it more comfortable and happy.


悉尼阳光复式大宅打通之后,光线充满整个空间。

After getting through, the light fills the entire space.


悉尼阳光复式大宅墙体后退,更多的收纳空间。

The wall recedes for more storage space.


▼一层原始平面图  First floor original plan

悉尼阳光复式大宅▼二层原始平面图  Second floor original plan

悉尼阳光复式大宅

原有空间优势  Original space advantages

1.户型周正,采光较好
2.动静分区合理,居住空间较多

1. Unit type Founder, better lighting

2. Reasonable dynamic and static zoning, more living space


原有空间不足  Defects of the original space
1.转角楼梯直冲入户门,且不规整,不美观
2.空间过于常规,且客厅稍显狭隘3.餐厅过窄,卫生间也无法实现干湿分离

1. The corner stairs straight into the door, and it is irregular and unattractive

2. The space is too conventional, and the living room is slightly narrow

3. The restaurant is too narrow, and the bathroom cannot be separated from wet and dry


▼一层平面布置图  Floor plan

悉尼阳光复式大宅

▼二层平面布置图  Second floor plan

悉尼阳光复式大宅






Copyright © 2018 河南二合永建筑装饰设计有限公司 豫ICP备15008847号-1 技术支持:河南智巢