首页 > 商业空间

艺棠ART 艺术馆
-----

项目名称:艺棠艺术馆 ART Gallery

Project Name: ART Gallery


项目地点:河南 郑州

Project Location: Henan Zhengzhou


设计单位:河南二合永建筑装饰设计有限公司

Design unit: Henan Erheyong Building Decoration Design Co., Ltd.


设计总负责:曹刚

Design General Responsibility: Cao Gang


艺棠艺术馆ARTGallery

项目名称:艺棠ART 画廊

Project Name: ART Gallery


项目类型:展厅

Project Type: Exhibition Hall

设计时间:2019年4月

Design time: April 2019

竣工时间:2019年8月

Completion time: August 2019

项目地点:河南·郑州

Project Location: Zhengzhou, Henan

项目面积:1000㎡

Project area: 1000㎡

室内设计:河南二合永建筑装饰设计有限公司

Interior Design: Henan Erheyong Building Decoration Design Co., Ltd.

项目摄影:如初建筑空间摄影

Project Photography: Ruchu Architectural Space Photography



艺术的第一作用,一切艺术作品毫无例外的一个作用,就是再现自然和生活。

                                                                                             ——俄国哲学家·车尼雪夫斯基

The first role of art, the function of all works of art, without exception, is to reproduce nature and life.

艺棠ART 艺术馆

画廊,是人们感知“美”的存在的场所。

Gallery, is a place where people perceive the existence of "beauty".


这里的主角当然是艺术品,空间则退居视野背后,成为承载“美学”的白盒子。

The protagonist here is of course the artwork, and the space is hiddended, becoming a white box carrying "aesthetics".

艺棠ART 艺术馆

本案位于郑州艺棠软装定制馆,应甲方要求打造一处艺术展示空间。

The case is located in Zhengzhou ART Soft Decoration Custom Pavilion, and an art exhibition space was created at the request of Party A.


设计师探勘现场,发现——“空间不规整”是原始空间最需要处理的问题。

The designer surveyed the site and found that "irregular space" was the most important issue must be solved first.


▼原始平面图   Original floor plan

艺棠ART 艺术馆

原始空间为商场里面几个连着的商铺,长方形的空间被楼梯、空调机房分割成几个碎片式的小空间。

The original space is several connected shops in the mall. The rectangular space is divided into several small fragmented spaces by stairs and air-conditioning room.


设计师先破后立,首先是将整个空间打通,化零为整,然后将整个展区圈为整体,楼梯和空调机房则包裹成空间里的几何体块,正好为空间营造“柳暗花明”的层次感。

The designer first broke the space and then enclosed the space. The stairs and the air-conditioning room were wrapped into a geometric block in the space, which just created a layered sense of "liu an hua ming" for the space. 


▼平面布置图  Layout plan

艺棠ART 艺术馆空间整体以“白”为主,白色是最具包容的颜色,白色的墙体构建不会与艺术品喧宾夺主的空间。

The space is dominated by "white". White is the most inclusive color. The white space will not compete with art for attention.

艺棠ART 艺术馆

空间大面积白,当观赏者走入这里,视线不受打扰。

The space white, and when the viewer enters here, the sight is not disturbed.

艺棠ART 艺术馆

在这里,慢慢行走,慢慢感受,转角之后,是另一种美。

Being Here, walking slowly, feeling slowly, after the corner, there is another beauty.

艺棠ART 艺术馆

原始空间存在落差,设计师改变原有步梯,改为坡道,小小改变,是对人文的大大关怀。

There was a gap in the original space. The designer changed the original step ladder to a ramp. The small change was a great concern for humanities.

艺棠ART 艺术馆


艺棠ART 艺术馆


艺棠ART 艺术馆



图纸呈现  Drawing presentation

▼SU截图  SU Pictures

艺棠ART 艺术馆鸟瞰图  Aerial View

梳理功能区  Carding the ribbon


艺棠ART 艺术馆


展厅前视图  Front view of showroom 


艺棠ART 艺术馆


展厅前视图-细节  Front view of showroom-detail

“窥”,人之常性。设计师预留小孔于墙上,参观之人可先窥其小,进厅之后窥其大。

"Peeping", human nature. The designer reserved small holes on the wall. Visitors can have a peek at the showroom first, and then have a glance after entering the showroom.


艺棠ART 艺术馆


艺棠ART 艺术馆室内剖面图  Indoor section

隐藏和利用空间缺陷,参观者可辗转于此,心无旁骛。

Concealing and using space defects, visitors can walk around here without any hesitation.


艺棠ART 艺术馆入口  Entrance

婉转的入口,避免展厅一览无余。

Gentle entrance to avoid sweeping exhibition halls.


艺棠ART 艺术馆室内  Indoor




Copyright © 2018 河南二合永建筑装饰设计有限公司 豫ICP备15008847号-1 技术支持:河南智巢